Super Robi

Super Robi már kicsi korától nagy terveket szövögetett és nagy célokat tűzött maga elé.

Egyszerű, átlagos családba született (amint az emberek többsége), de már az általános iskolában kitűnt a többiek közül éles eszével. Bár sokan nagyon szerették, mégis sokszor levegőnek nézték... Kicsit kilógott a sorból, mert furcsa, újszerű gondolatain át látta a világot.

Szülei leplezett kétségbeeséssel keveredő büszkeséggel tekintettek Őrá, aki a családban elsőként diplomás, értelmiségi lett...

2011. szeptember 9., péntek

Robi és az érdekérvényesítés

Miután Robi szembenézett rejtett agresszivitásával és annak teljesítményromboló hatásával, a fájdalmas felismerésből szilárd elhatározásra jutott.
Úgy érezte, többre hivatott mint amit korábbi hozzáállásával el tudott érni, hiszen, mint említettük, rendívüli intellektusa valóban kiemelkedő volt.
Azáltal, hogy a coaching hatására az utóbbi időben mindig kölcsönösen előnyös megoldásokat keresett a felmerülő problémákra, tanácsaira egyre többen felfigyeltek.
Tulajdonképp nem tett túl nagy dolgokat, egyszerűen sokkal figyelmesebben hallgatott meg másokat, mondanivalójában tudatosan kerülte saját jelentőségének hangsúlyozását, stílusában igyekezett kerülni a bántó megjegyzéseket.
A coach (mivel nem először látott már ilyet, hiszen jeletős élettapasztalat volt mögötte) először csak arra kérte Robit, hogy az e-mailjeinek stílusán változtasson, tudta ugyanis, hogy a személyes attitűdökben csak lépésenként lehet tartós változást elérni. Az első kis lépés pedig átütő eredményt hozott: a Robit csak emailekből ismerő külföldi kollégák elismerően reagáltak a visszafogott, elegáns, pragmatikus válaszokra. Robi elszántsága ettől a gyors eredménytől megerősödött; elhatározta, hogy ugyanezen az úton a személyes kommunikációján is változtatni fog.
A coach nagyon örült ennek az elszántságnak, mert büszke volt arra az áttörésre, hogy Robi saját maga jutott el erre az elhatározásra. A coach ugyanis éppen ezt akarta elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése